Drie Eiken
Omgeving

Dorps wonen

in de nabijheid van de stad

Drie Eiken ligt vlakbij het centrum van Oirschot. Te voet of met de fiets bent u dan ook in no-time in het gezellige centrum van dit eeuwenoude stadje in de Brabantse Kempen. Met een keur van restaurants, kroegjes en bistro’s op de monumentale Oude Markt valt er altijd wat te beleven. Oirschot is een levendig dorp: door het jaar heen worden er tal van evenementen georganiseerd.

Natuur

gebieden

In het prachtige uitgestrekte buitengebied met maar liefst elf natuurgebieden komen wandelaars en fietsers volop aan hun trekken. Wat te denken van Landgoed Baest en Landgoed ’s Heerenvijvers. Of De Mortelen, dat als waardevol authentiek stukje Brabants landschap bewaard is gebleven. Rust en bezinning vindt u onder andere bij de bekende kapel van de Heilige Eik. En voor de (elektrische) fietser ligt op een steenworp afstand natuurgebied Kampina met die andere parel in het groen, Oisterwijk, in het verschiet.

Klik op afbeelding om te vergroten

Steenworp van de stad

Wilt u genieten van de reuring van de stad, dan liggen Eindhoven, Tilburg en Den Bosch in de directe nabijheid van Drie Eiken. Een fietsroute leidt u door een groene – autovrije! - corridor naar Eindhoven. 

Ook Tilburg is via een prachtige fietsroute langs het Wilhelminakanaal gemakkelijk bereikbaar. Kiest u voor de auto, dan bent u binnen tien minuten op de A58 of de A2 om andere bestemmingen te bereiken.

Meer informatie...

×